• Eszközeinkről

  • A segway (ejtsd: szegvéj) egy önegyensúlyozó, kétkerekű, elektromos meghajtású eszköz az ember helyváltoztatásának elősegítésére.

    Bekapcsolt állapotban a segway-t a kerekek közötti alvázban elhelyezett elektromos motorok tartják függőleges helyzetben és egyensúlyban. Az egyensúly megtartását és az irányítást a motorokon keresztül beépített számítógép végzi, amelyek giroszkópok és egyéb szenzorok segítségével másodpercenként több mint százszor korrigálják a pozíciót. A felhasználó az eszközt a testsúlyának előre, illetve hátrahelyezésével, valamint a kormány jobbra, illetve balra döntésével irányítja.

    Európában a segway-ek még nem igazán terjedtek el, mint egyéni közlekedési eszközök, de egyre több helyen jelennek meg. A legtöbb országban a segway-ek nem számítanak járműnek, így használójuk gyalogosnak minősül, s e szerint veheti igénybe a különböző közterületeket. (forrás: Wiki)

    Az eszköz használata semmilyen előképzettséget nem igényel és artistákat lepipáló egyensúlyérzékre sincs szükség. Ügyfeleink gyakran érdeklődnek, hogy "Nem fogok én erről leesni?". Aztán persze meglepődve tapasztalják, hogy mennyire egyszerű és intuitív a gyakorlás vele. Az életkor nem számít, idősebbeknek is jó szórakozást nyújt. A testsúly meghatározóbb, mivel minimálisan szükséges a 30 kg megléte, az eszköz maximális terhelhetősége pedig 120 kg.

    Az ízületi gondokkal küzdőknek és a terhes kismamáknak az esetleges rázkódás miatt nem ajánljuk.